15. listopadu 2016
Největší změnou, kterou jsme s novým konceptem zavedli, je nabídka chlazených pokrmů. Důvodem není fakt, že bychom to nezvládli logisticky, ani nic jiného. Důvod je totiž celkem prostý – náš respekt ke kvalitě jídla.
Náš zákazník si teď může vybrat, jestli si objedná teplé jídlo, které sní ihned, nebo jídlo chlazené, které si sní rovnou, případně ohřeje. Taková volba v nabídce je hlavně respektem ke kvalitě a úrovni servisu jídel. Jídlo, které se po dovaření šokově zchladí na 4 stupně celsia, a tím se zastaví proces vaření, si uchová svou kvalitu mnohem déle, než jídlo připravené na oběd či večeři, které vozíme ohřívané.
Navíc v chlazených jídlech můžeme použít i suroviny, které u teplých nemůžeme. Například skvělá mozzarella nodino, kterou servírujeme s pečenou dýni s kořením Zaatar, je nejlepší za pokojové teploty. Kdybychom vám ji podávali ohřívanou, veškerý požitek z jídla by byl zničený. Konzistence, chuť, barva je v chlazených jídlech taková, jako by bylo jídlo dovařeno právě před malou chvíli.
V popisech jídel také můžete nalézt rady a tipy pro ohřívání. Díky nim budete mít z jídla právě takový požitek, jaký bychom si přáli.
Další výhodou šokového zchlazení jídel je snadnější dodržování přísných hygienických norem a snížení rizik pro práci s jídlem. Jídla mají také delší trvanlivost, kterou můžeme využít při rozvozu po celý den, a tak si budete moci objednat jídlo, přílohu, nápoj i dezert mezi našimi hlavními rozvozovými časy. I tato výhoda nás nakonec přesvědčila, abychom k tomuto kroku chlazených jídel přistoupili. Pokud na nás budete mít jakoukoliv otázku nebo nějakou připomínku, nebojte se nám napsat na muj@ordr.cz. Za jakýkoliv podnět budeme moc rádi.
Mimo již zmiňované pečené dýně s mozzarellou nodino se podívejte na ostatní profily všech nových jídel, která podáváme chlazená.
Veganské soba nudle z pohanky z glazírovaným tofu
Salát z barevné mrkve s orestovanou klobáskou z přeštického vepříka