Novinka v naší kuchyni - chlazená jídla

15. listopadu 2016

Největší změnou, kterou jsme s novým konceptem zavedli, je nabídka chlazených pokrmů. Důvodem není fakt, že bychom to nezvládli logisticky, ani nic jiného. Důvod je totiž celkem prostý – náš respekt ke kvalitě jídla.

Obrázek

Náš zákazník si teď může vybrat, jestli si objedná teplé jídlo, které sní ihned, nebo jídlo chlazené, které si sní rovnou, případně ohřeje. Taková volba v nabídce je hlavně respektem ke kvalitě a úrovni servisu jídel. Jídlo, které se po dovaření šokově zchladí na 4 stupně celsia, a tím se zastaví proces vaření, si uchová svou kvalitu mnohem déle, než jídlo připravené na oběd či večeři, které vozíme ohřívané.

Navíc v chlazených jídlech můžeme použít i suroviny, které u teplých nemůžeme. Například skvělá mozzarella nodino, kterou servírujeme s pečenou dýni s kořením Zaatar, je nejlepší za pokojové teploty. Kdybychom vám ji podávali ohřívanou, veškerý požitek z jídla by byl zničený. Konzistence, chuť, barva je v chlazených jídlech taková, jako by bylo jídlo dovařeno právě před malou chvíli.

V popisech jídel také můžete nalézt rady a tipy pro ohřívání. Díky nim budete mít z jídla právě takový požitek, jaký bychom si přáli.

Další výhodou šokového zchlazení jídel je snadnější dodržování přísných hygienických norem a snížení rizik pro práci s jídlem. Jídla mají také delší trvanlivost, kterou můžeme využít při rozvozu po celý den, a tak si budete moci objednat jídlo, přílohu, nápoj i dezert mezi našimi hlavními rozvozovými časy. I tato výhoda nás nakonec přesvědčila, abychom k tomuto kroku chlazených jídel přistoupili. Pokud na nás budete mít jakoukoliv otázku nebo nějakou připomínku, nebojte se nám napsat na muj@ordr.cz. Za jakýkoliv podnět budeme moc rádi.

Mimo již zmiňované pečené dýně s mozzarellou nodino se podívejte na ostatní profily všech nových jídel, která podáváme chlazená.

Veganské soba nudle z pohanky z glazírovaným tofu 

Salát z barevné mrkve s orestovanou klobáskou z přeštického vepříka

Penne s ricottou a sušenými rajčaty s rukolovým pestem

Hovězí jazyk s kroupy a omáčkou z černého piva a houbami