Hovězí jazyk s kroupami a omáčkou z černého piva, houby a růžičková kapusta

podáváno chlazené

O tomto jídle

Hovězí jazyk jsme dlouze vařili a poté orestovali na oleji. Šťávu pak zredukovali s cibulí a černým pivem na omáčku a zjemnili máslem. Jako přílohu jsme vybrali kroupy z Bezobalu a povařili je společně se sušenými houbami. Tím kroupy získají na výrazné zemité chuti, která se vhodně doplňuje s hořkou chutí růžičkové kapusty a sladkostí omáčky z černého piva. Pšeničné kroupy jsou zrna bez obalů, takže jejich součástí jsou klíčky bohaté na vlákninu, která se vyskytuje v horních vrstvách zrn.

Pro ohřátí doporučujeme nejdříve omáčku zamíchat s kroupami a masem. Poté ohřát v mikrovlnné či horkovzdušné troubě.

Hovězí jazyk s kroupami a omáčkou z černého piva, houby a růžičková kapusta

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • uzený hovězí jazyk
  • pšeničé kroupy
  • růžičková kapusta
  • sušené houby
  • černé pivo
  • máslo
  • cibule
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko