Penne s ricottou, sušená rajčata, restované vlašské ořechy a rukolové pesto

vegetariánské podáváno chlazené

O tomto jídle

Čerstvé těstoviny od Pasta fidli zamícháme s ricottou z Mozzarellart. Čerstvé těstoviny jsou na rozdíl od sušených více "pórovité" a tak omáčku nasají a tím lépe propojí chuť. Marco z Mozarellart připravuje sýr v tomto receptu vždy v pondělí každý týden z českého mléka. Protože je ricotta čerstvý sýr, je nejlepší s ním pracovat lehce a nechat vyniknout její sladkou a krémovou chuť. Chuť, která se vhodně doplňuje se slanou chutí sušených rajčat a hořkou chutí z restovaných ořechů z Bezobalu. Rukolové pesto si připravujeme sami, a to z olivového oleje, sýru Grand Moravia, piniových oříšků, česneku a hodně rukoly.

Penne s ricottou jsou vynikající studené. Pro ohřátí doporučujeme nejdříve ingredience zamíchat v krabičce a poté ohřát v mikrovlnné nebo horkovzdušné troubě.

Penne s ricottou, sušená rajčata, restované vlašské ořechy a rukolové pesto

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • penne těstoviny
  • ricotta
  • sušená rajčata
  • vlašské ořechy
  • sýr Grand Moravia
  • rukola
  • piniové oříšky
  • olivový olej
  • sůl
  • česnek

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko
  • Skořápkové plody