Salát z barevné mrkve a pečené řepy, klobása z přeštíka a sezonní salát

BIO podáváno chlazené

O tomto jídle

3 druhy barevné mrkve a řepa z farmy Jamboz z Čáslavi. Kořenová zelenina v barvách podzimu, která se dá uskladnit po celou zimu. Zelenina pochází z produkce integrovaného zemědělství, a tak je chutnější a především šetrnější k přírodě. Zeleninu jsme dali do kombinace spolu s orestovanou sasovskou klobásou z masa přeštického vepře a BIO hovězího od pana Sklenáře z Jihlavy. Celý pokrm je doplněný o salát ze špenátu a naklíčené cizrny. Kadeřávek obecně je považován za super potravinu. Cizrna je naklíčená, proto lépe stravitelná a nutričně bohatší.


Pro ohřátí doporučujeme nejdříve zamíchat vinaigrette se zeleninou a poté ohřát v mikrovlnné či horkovzdušné troubě.

Salát z barevné mrkve a pečené řepy, klobása z přeštíka a sezonní salát

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Mrkev
  • červená řepa
  • Bio vepřové maso
  • Bio hovězí maso
  • směs koření
  • kadeřávek
  • cizrna
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Alergeny

  • Mléko
  • Sezamová semena