Vaříme ze surovin od prověřených dodavatelů

Od těch, kteří dělají svou práci poctivě

Naše maso

Naše maso

Přímo u prověřených chovatelů si vybíráme konkrétní kusy dobytka. Dohlížíme na stravu, zacházení se zvířetem i na porážku. Maso si sami bouráme, necháváme ho odležet a vyzrát. Nazmar při tom nepřijde ani kousek. O našem mase víme všechno.

Podívat se na web

Pasta Fidli

Vyrábíme čerstvé těstoviny z vlastní receptury. Hlásíme se k principům sociálního podnikání, zejména pak při zaměstnávání osob se zdravotním postižením Občanského sdružení Náruč. Žádná éčka, žádná barviva, jen přírodní suroviny a jednoduchá chuť z Mníšku pod Brdy.

Podívat se na web
PastaFidli
Gran Moravia

La Formaggeria Gran Moravia

Mléko z Okolí Litovle je zpracováno místně dle tradičního sýrařské tradice a poté stařeny ve zrárnách v Itálii. Sýry Italského typu z českého mléka slaví úspěch nejen v ČR, ale i samotné Itálii.

Grand Moravia si klade na srdce i dopad na životní prostředí a tak u jejich vybraných sýrů si můžete přečíst kolik a jaké vody bylo využito k samotné produci. Od krmiva až po výrobnu.

Podívat se na web

Maso Here

Originální sušené maso s láskou a nadšením vyráběné v České republice. Maso pochází výhradně z českých chovů z horských a podhorských oblastí Orlických hor. Typ sušeného masa, které nabízíme se jmenuje biltong. Ten pochází z afrického kontinentu a jedná se o sušené, jemně kořeněné maso. Za Maso Here stojí dva bráchové a jejich kamarád, kteří si know how jak vyrobit biltong přivezli z Jihoafrické republiky.

Podívat se na web
Maso Here
Bez obalu

Bez obalu

Bezobalu je nezisková organizace, která v Česku usiluje o lokalizaci a šíření dobré praxe ze zahraničí – konceptu tzv. Zero Waste obchodů prodávajích zboží na váhu do znovupoužitelných obalů. V rámci výzkumných aktivit Bezobalu provozuje testovací prodejnu, prověřuje a konzultuje s právními analytiky, úřady a dozorčími orgány technická, skladovací a logistická řešení, síťuje se a sdílí know-how s evropskými Zero Waste obchody, zkoumá preference zákazníků, vyhledává dodavatele a motivuje je ke spolupráci. Pro Ordr bezobalu doručuje většinu produktů v "suchého" charakterů jako jsou luštěniny, rýže, mouka apod.

Podívat se na web

We Deliver Taste

Spojujeme zemědělství s gastronomii, vývojem produktů a služeb, které podporují inovace a přímou interakci mezi výrobci potravin, podniky a spotřebiteli. Naším cílem je propojit všechny do kvalitního potravinového řetězce, kde je hlavní transparentnost v procesu produkce a distribuce jídla.

Podívat se na web
We Deliver Taste
Farma Jamboz

Farma Jamboz

Jamboz je rodinná farma s více než 25 letou tradicí zabývající se pěstováním zeleniny v Čáslavi a okolních obcích. Postupně od pronajatého políčka až po sázení nových odrůd rodina Jamborů v hlavní sezóně sklízí více než 45 druhů zeleniny a bylinek. V Ordru bereme všechnu zeleninu, která jim zrovna příroda dovolí sklidit v danou roční dobu. Naprostá většina produkce je v oblasti ekologického zemědělství .

Podívat se na web

Country Life

Byli jsme první, kdo přinesl biopotraviny na český trh. Od počátku jsme chtěli pohlížet na zdravý životní styl komplexně. Nenabízet pouze prodej biopotravin a zdravé výživy, ale také tyto produkty sami pěstovat a vyrábět. Vařit s nimi a naučit i jiné, aby s nimi vařili.

Podívat se na web
Country Life
Harboe

Harboe

Naše šťávy jsou vyrobeny z čerstvě vymačkaného ovoce a jsou proto více chutné a zdravé než šťávy, které jsou vyrobeny z koncentrátu. Jeden litr čistého pomerančového džusu se skládá ze 3 kilogramů zralých pomerančů. Žádné přísady, jen příroda. Pro Českou republiku je dodavatelem AR Trade.

Podívat se na web

Biofarma Sasov

Farma s více než 25 lety tradice se může pyšnit pestrostí svého pěstování a chovu. Každým rokem pěstují kolem dvaceti plodin, k tomu chovají přeštíky a skot masných plemen. V roce 2010 přímo u sebe na farmě otevřeli bio jatka. Vyjádřením jejich úcty ke zvířatům je i snaha o co nejkvalitnější zhodnocení - unikátní zrání masa a nyní již i faremní výroba masných výrobků a uzenin bez chemie.

Farma se zaměřuje na ekologické zemědělství. Jde o hospodaření, které se zříká používání chemických prostředků na ochranu rostlin, umělých hnojiv, v chovu zvířat jsou vyžadovány výběhy a pastva, jsou zakázány stimulátory růstu, syntetické zchutňovače krmiv a využívání geneticky manipulovaných organismů.

Podívat se na web
Biofarma Sasov
Mozzarellart

Mozzarellart

Malá Itálie v Praze. Spojení italského umění vyrobit skvělé sýry z nepasterizovaného mléka od českých farmářů uchvátí každého, kdo produkty těchto sympatických Italů v centru Prahy ochutná. V jejich obchůdku se sýry nejen prodávají, ale i za sklem odděleném prostoru vyrábí. Víte tak kdo přesně a jak vyrobail Váš sýr. Výsledkem jejich práce jsou pak čerstvé i stařené sýry, především poté mozzarella, burrata, stracciatella a ricotta.

Podívat se na web

Koření od Antonína

Náš dodavatel koření je česká manufaktura z Plzně. Všechno koření je ručně baleno a je jedinečné tím, že je bez konzervantů, zvýrazňovačů chuti a barvy. Mimojiné kořenky, které si mohou zákazníci zakoupit jsou z českého skla. Veškeré Koření od Antonína je bez lepku a glutamátu.

Podívat se na web
Koření od Antonína
Indie na talíři

Indie na talíři

Ilona Bansal je foodstylistka a se svým projektem Indie na talíři chutně prezentuje Indickou kuchyni v ČR. Společně jsme upravili recept na tradiční Indický pokrm, který Ilona taktéž nafotila a uvařila s našimi kuchaři.

Podívat se na web

Mlýn Oudoleň

Mlýn s rodinným zázemím produkuje žitnou mouku chlebovou a celozrnnou. Mezi jejichj klienty patří nejen pekárny a pekaři, ale i ti, kteří si chtějí zkusit pečení chlebů na vlastní pěst. Mlýn patří rodině Kryštofeků už od roku 1913. Už dvacet let je zdejším mlynářem Jiří Kryštofek, který tak přejal žezlo od svého otce, svého dědy a pradědy. Mouka pochází nejdále z kraje, ve kterém se mlýn nachází.

Podívat se na web
Mlýn Oudoleň
Willy & Pauli

Chocolaterie Willy & Pauli

Příběh jako z filmu, kdy si dva nadšenci do sladkého, Pavlína Svobodová a Vladimír Trepera v roce 2010 řekli, že čokoláda je jejich smyslem života a začli se této vášni věnovat naplno. Z ničeho vybudovali jejich vlastní čokoládovnu s výrobnou.Jejich čokolády jsou přímo z fine kakaových bobů ( BEAN TO BAR ) z Guatemaly, odrůdy Trinitario v Bio kvalitě. Na celý výrobní proces jsou v čokoládovně sami, s velkým podílem ruční práce.

Podívat se na web

Matuška

Pivovar založil sládek Martin Matuška, který v pivovarnickém oboru pracuje od roku 1981. Pivovar Matuška najdete v obci Broumy, která leží v Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Zrealizovat vlastní minipivovar se podařilo jen díky morální podpoře a finanční pomoci celé rodiny. Také pomohlo vědomí, že mladší syn Adam chce v pivovarnickém řemesle pokračovat. Pivo vaří řemeslným způsobem, bez filtrace či pasterizace. Svou velikostí se pivovar řadí do kategorie minipivovarů.

Podívat se na web
Matuška
Ema Mamisu

Ema Mamisu

Na focení našich jídel částo používáme porcelán od Ema má mísu. Bára a Petra mají svou dílnu a pec na Letné a jejich porcelán se vyznačuje tím, že dva kusy nejsou stejné. Právě rozdílnost a jedinečnost každého kusu se hodí k rozmanitostí nových jídel.

Podívat se na web

Limonády Divoženka

Divoženka vznikla jako výstup diplomové práce Aničky Grosmanové, známé food pijonýrky v rámci studia na České Zemědělské Univerzitě. Skrze hledání přírodní konzervace sirupů se podařilo vyvinout lehkou, osvěžující letní limonádu, původem z oblasti Slánska, kde má i Anička kořeny. Řada limonád Divoženka je lokální, čerstvá a čerpá ze sezónních surovin z našich luhů a hájů. Důmyslný výrobní postup umožňuje šetrnou pasterizaci a prodlužuje možnost vychutnat si chuť čerstvě vyrobené domácí limonády z několika týdnů v červnu na několik měsíců.

Podívat se na web
Anna Food Pioneer
Himalyo

Himalyo

Na keřích kustovnice čínské rostou krásné oranžové plody, s jemně nasládlou chutí, obsahující neuvěřitelně vysoké množství vitamínů, minerálů, aminokyselin i antioxidantů. Status nejprospěšnějšího ovoce na světě potvrdilo goji mnoho vědeckých studií. Himalyo si vybírá goji v Číně a přímo importuje do ČR. Plody jsou větší a méně sladší než většina dostupných na trhu.

Podívat se na web

Lia Tran Van

Malá část Asie v Praze nebo největší tržiště s Asijskými produkty v České republice. V Sapě naleznete od školy, právníky až po autentické restaurace a obchody s potravinami. Pan Linh nám dodává suché potraviny jako různé druhy rýží, pohankové a pšeničné nudle, sojové omáčky a oleje ze svého obchodu. Společně konzultujeme navrhované recepty a hledáme i čerstvé ingredience od dodavatelů z okolních obchodů.

Lia Tran Van
Ekosad

Sad u ořechového háje, Jezvé

Ekofarma Sad u ořechového háje u Jezvé v severních Čechách je rodinným projektem hospodařícím na ploše asi 10 ha osaázených okolo 6000 stromy. Je to vize, která hledá rovnováhu mezi výhodami moderní doby (zejména jejími technologiemi) a tradiční pokorou v ekologickém (netechnickém a nechemickém) zemědělství. Ekofarma je také pokusem o hledání rovnováhy (jistého klidu a míru) mezi individuální odpovědností a nezbytností podřídit se státotvorným silám, mezi jistotami současnosti a různými variantami budoucnosti. Naši ekofarmu je možné také vidět jako malou oázou soukromých hodnot, která poctivou prací přispívá ke zdravému fungování společnosti.

Podívat se na web

Petr Kubát

Vejce od nosnic z volného výběhu z farmy rodiny Kubátových. Slepice od Kubátů mají mnohem více prostoru, než nosnice na velkých chovných farmách, proto jejich vejce chutnají mnohem lépe. Mimojiné si Kubátovi sami pěstují vlastní kukuřici a pšenici na krmení. Vajíčka jsou tak bohatší na živiny a lépe se s nimi pracuje.

Podívat se na web
Petr Kubát
Wasil Luqman

Wasil Luqman Butt

Od Wasila bereme potraviny pro naše indické a pakistánské pokrmy. Především vynikající basmati rýži a směsi koření, mouku na chapati, ale i jeho nápady na tradiční postupy.

Podívat se na web

Tonda ze Sapy

Vejce od nosnic z Především čerstvou zeleninu a bylinky nám dodává Tonda z "Malé Hanoje". S pravděpodobně nejlepší češtinou ze všech dodavatelů ze Sapy můžeme s Tondou konzultovat recepty a kombinovat jeho čerstvou zeleninu, bylinky a koření s rýží, nudlemi a omáčkami.

Petr Kubát
Martina Kunstova

Martina Kunstová

Martina má za manžela kuchaře a babička vždy byla vynikající pekařka a cukrářka. I právě proto se Martina účastnila v posledních letech mnoha street food akcí a své zkušenosti měla potřebu někam uložit. Proto založila blog a zpočátku si myslela, že to bude jen místo, kde si bude psát pro sebe. Nakonec se z něj stal komunikační prostor, ve kterém probíhá výměna receptů ale i názorů a zkušeností z vaření, které vedly až k založení skutečného bistra v Nuslích. Na základě svých cest a posbírané literatury Martina připravuje své recepty prvně pro rodinu a přátelé. Poté je publikuje na svém blogu.

Podívat se na web

IQ Bio Beef

Hovězí maso je ideální na staření a právě toto činí z farmy a jatek Kámen jedinečného dodavatele pro Ordr. Veškeré maso pochází z ekologického chovu v Krušných horách, kde se staří po dobu několika týdnů okolo 1 stupně celsia. První zrání probíhá ve vyvěšených čtvrtkách a poté v zavakuovaných balíčcích. Na farmě v Kameni chovají francouzská plemena Caholais, skotská Aberdeen Angus, ale i Českou Stračenu.

Podívat se na web
IQ Bio Beef
Mladý kokos

Mladý kokos

Kokosoví nadšenci Bára, Filip a Ondra přinášejí do Čech s láskou pěstované mladé kokosy a prémiové kokosové produkty. Učí Čechy využít naplno lahodnou chuť, léčivé účinky a energizující vliv kokosů. I toto je další z řady "superfood", který je až překvapivě nutričně bohatý a variabilní pro konzumaci jak raw tak i k vaření.

Podívat se na web

Kimchi Kings

Kimči je plně veganský kvašený salát vyrobený z různých druhů zelenin. Chilli a zázvor mu dodávají pikantní chuť, díky které si ho mnoho lidí oblíbilo. Kimchi Kings jej vyrábí ručně, bez konzervativ a glutamanů.
Díky vysokému obsahu přírodních probiotik upravuje kimči trávení a přispívá tak ke zdraví a rovnováze organismu. Jíst ho můžete samotné nebo jako přílohu k jídlům, a dají se z něj vařit mnohá skvělá jídla.

Podívat se na web
Kimchi
Pesema

Rodinná farma Pesema

V oblasti úrodné polabské nížiny u obce Semice hospodaří farma Pesema již téměř deset let. Převážně produkce kořenové zeleniny, ale i brambor, listové zeleniny a ovoce. Se změnou poptávky po lokálních produktech se famra Pesema zaměřuje na dodávky přímo do restaurací tak jako tomu je u Ordru.

Podívat se na web

NOODLE BAR Sukhothai

Noodle Bar Sukhothai je autentické asijské bistro pojmenované podle thajského města Sukhothai, což v překladu znamená “Úsvit štěstí”. Nabízí kvalitní a poctivou asijskou fusion kuchyni připravenou na woku přímo před zraky hostů thajským šéfkuchařem Suchao Huaweiem. V Sukhothai si můžete pochutnat na čerstvých nudlích i smažené rýži. Z nudlových specialit podáváme klasické thajské nudle Pad Thai či Pad Sen nebo naši specialitu Sukhothai noodles. Nabízíme také typickou japonskou specialitu, smažené nudle Udon. Sukhothai uspokojí i milovníky salátů, v nabídce máme například thajský Lab Kai nebo indonéský vegetariánský salát Kado Kado.

Podívat se na web
Noodle Bar Sukhothai
Food of Love

Food of Love

Food of Love je unikátní projekt, který spojuje moderní formu gastronomie se zdravím fyzickým i duševním. Prostřednictvím plnohodnotné stravy, která ve své ryzí podobě dokonce může léčit, vám nabízíme ochutnávku našich jídel, které jsme připravili specificky pro Ordr. V naší restauraci se můžete nasytit mnohem větším výběrem jídel, čerstvé šťávy, salátů a smoothie, ale navíc se dozvědět i jak toto stravování uchopit ke svému největšímu užitku. Vnímáme jídlo jako prostředek k hodnotnějšímu životnímu stylu a již sedm let se touto filosofii zabýváme v praxi.

Podívat se na web

OLIVE Food

V OLIVE Food si zakládají na čerstvých surovinách té nejvyšší kvality a původních postupech. Vášní je kvalitní koření a čerstvé bylinky, které našim jídlům dávají originální a nezapomenutelnou chuť. OLIVE Food vaří středomořskou kuchyni, od tuniské přes indickou až po izraelskou, kterou připravují kuchaři právě z těchto zemí. Tým kuchařů připravuje pokrmy pod vedením zkušeného tuniského šéfkuchaře MOMO. Chloubou OLIVE Food je prvotřídní hummus, pečlivě připravovaný podle originální, tajné izraelské receptury staré 40 let. Jeho jemná, vyvážená, lehce pikantní chuť je až návyková a vychutnat si ho můžete v několika úpravách jako oběd či vydatnou svačinu.

Podívat se na web
Olive