Krůtí massaman curry se skořicí, tamarindem a rýží

krůtí maso pikantní thajská kuchyně

O tomto jídle

Oblíbená pikantní chuťovka podle thajské receptury. Krůtí nudličky dusíme s kokosovým mlékem, dochucujeme citronovou trávou, curry pastou a koriandrem.

Krůtí massaman curry se skořicí, tamarindem a rýží

Historie tohoto jídla

Massaman (nebo matsaman či Kaeng matsaman) je thajské jídlo, které má podobu omáčky s kousky masa. Server CNNGo ho vyhlásil v roce 2011 dokonce nejchutnějším jídlem světa. Massaman curry znamená doslova „muslimské kari“. Název pochází z toho, že kromě tradičních thajských ingrediencí (tamarind indický, voňatka citronová, chilli papričky, koriandr setý) se v receptu používá koření, které do Thajska přiváželi muslimští obchodníci z Indie a Sundských ostrovů (skořice, hřebíček, badyán, kardamom). Podle některých zdrojů je tak ryze thajský původ tohoto jídla rozporován.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • krůtí maso
  • rýže
  • curry pasta
  • citronová tráva
  • kokosové mléko
  • arašídy
  • červená cibule
  • rajčatová polpa

Alergeny

  • Ryby
  • Arašídy
  • Sója
  • Skořápkové plody