Kuřecí enchilada se sýrem, španělskou rýží a bílými fazolemi

kuřecí maso pikantní mexická kuchyně

O tomto jídle

Kuřecí maso orestujeme, přidáme papriku, cibuli, bilé fazole, chilli a loupaná rajčata. Vše zabalíme do pšeničné tortily a zapečeme se strouhaným chedarem. Podáváme se španělskou rýží, kukuřicí, hráškem a rajčaty.

Kuřecí enchilada se sýrem, španělskou rýží a bílými fazolemi

Historie tohoto jídla

Klasika mexické kuchyně. V této středoamerické zemi jsou schopni do (nejčastěji kukuřičných) tortill zabalit prakticky cokoliv.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí maso
  • pšeničná tortila
  • paprika
  • loupaná rajčata
  • rajčatový protlak
  • sýr
  • cibule
  • česnek
  • kořenová zelenina
  • koriandr
  • římský kmín

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko