Kuřecí satay s arašídovou omáčkou, asijským zelím a rýží

kuřecí maso asijská kuchyně

O tomto jídle

Grilované kuřecí kousky marinované v zázvoru a thajské sojové omáčce podávame s arašídovým máslem, basmati rýží a čínským zelím s mrkví.

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou, asijským zelím a rýží

Historie tohoto jídla

Satay pochází z ostrova Jáva, v Indonésii se satay stalo národním jídlem a odtud se rozšířilo i do dalších zemí jihovýchodní Asie, jako jsou Malajsie, Thajsko, Filipíny, Singapur, Brunei a v neposlední řadě též do Nizozemska a do bývalých nizozemských kolonií. V současnosti se jedná se o pokrm, který se stal známý po celém světě.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí prsa
  • cibule
  • zázvor
  • olivový olej
  • sójová omáčka
  • mouka
  • curry
  • arašídy
  • rýže
  • koriandr
  • čínské zelí
  • mrkev
  • máslo

Alergeny

  • Arašídy
  • Sója
  • Sezamová semena