Vyhlášená texaská specialita. Hovězí krk a hovězí zadní nakrajené na malé kousky podusíme s cibulí, přidáme loupaná rajčata, papriky, chilli, červené fazole, zahustíme a nakonec přidáme kukuřici. Podáváme s basmati rýží.
Chili con carne často známé jen jako chili je dušený kořeněný pikantní pokrm. Odlišnost oproti chilli papričkám je jen jedno pismeno "L" v názvu. Hlavními přísadami jsou maso (obvykle hovězí nebo jehněčí) a chilli papričky. Některé druhy, často podle geografické polohy a pěstovaných plodin, mohou obsahovat také rajčata, cibuli, fazole, pivo a další přísady (např. skořici, hnědý cukr). Také existují vegetariánské verze, známé také jako chili sin carne, které neobsahují maso. Název pokrmu chili con carne pochází ze španělštiny a znamená chili s masem. Chili con carne je oficiálním pokrmem amerického Texasu.