Hovězí stroganoff s divokou rýží a okurkou

hovězí maso

O tomto jídle

Na nudličky nakrájené hovězí maso dusíme do měkka na cibulovém základě, přidáme rajčatový protlak, zahustíme a zjemníme smetanou. Podáváme s divokou rýží a kyselou okurkou.

Hovězí stroganoff s divokou rýží a okurkou

Historie tohoto jídla

Jídlo je pojmenováno podle šlechtického rodu Stroganovů a někdy také bývá označováno jako minutkový guláš. První zmínka o této pochoutce z hovězího masa pochází již z roku 1861, kdy se recept objevil v ruské v kuchařské knize "Dárek mladým hospodyňkám". Rychle se rozšířil a vyvíjel až do dnešní podoby - restované nudličky hovězího masa v rajčatovo-smetanové omáčce s restovanou cibulí. Jako příloha jsou v Rusku tradiční opékané brambory nebo smažené hranolky, ale používá se také rýže nebo těstoviny. Podle starodávného způsobu podávání se hotový Stroganoff polije vodkou nebo koňakem a zapálí.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • hovězí maso
  • cibule
  • rajčatový protlak
  • citron
  • olej
  • smetana
  • rýže
  • paprika
  • kyselá okurka
  • žampiony
  • hořčice
  • celer
  • mrkev
  • červené víno
  • máslo
  • tymián
  • rozmarýn

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko
  • Celer
  • Hořčice
  • Oxid siřičitý a siřičitany