Indická Chana Masala s cizrnou a basmati rýží

vegetariánské indická kuchyně

O tomto jídle

Nechcete jíst každý den maso? Doporučuji sáhnout po osvědčené cizrně. Je nejenom chutná, ale také vysoce výživná. Obsahuje polysacharidy, bílkoviny i vlákninu. Doplní také zásoby vápníku, fosforu, hořčíku a zinku. Dokonce z ní získáme vitamín B15, který je významným antioxidantem. Dále obsahuje vitamíny B2, B6, E, C a provitamín A.

Jedná se o jendu ze základních indických receptur, dnes pro nás připravil náš indický kuchař Ramesh.

Indická Chana Masala s cizrnou a basmati rýží

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Cizrna
  • cibule
  • cesnek
  • zázvor
  • koriandr
  • garam masala
  • kurkuma
  • máslo

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko