Hovězí sušené maso - Chilli

hovězí maso

O tomto jídle

Sušené maso připravované podle dávné jihoafrické receptury. Koření a výrobní proces je zcela zachován dle původních receptur. Maso není před sušením nijak tepelně upravováno a neztrácí tak kvalitní výživové hodnoty a zachovává si vysoký zdroj bílkovin. Obsah tohoto balení je vyroben z 90g syrového masa, bez glutamanu a umělých „éček“.
Hmotnost: 25g

Hovězí sušené maso - Chilli

Historie tohoto jídla

Maso Here vyrábí africkou variantu sušeného masa, které se říká biltong. Tento název je odvozen z holandských slov bil (maso, kýta) a tong (pruh). Odkazuje nás do dob, kdy Holandsko patřilo mezi největší velmoci světa a jih Afriky byl jeho výsadním teritoriem. Doslovný český překlad by tedy zněl „pruhy z kýty” či „pruhy masa“. Biltong se nejčastěji vyrábí z masa hovězího, pštrosího nebo antilopího. Dnes se už ovšem setkáme i s variantami z divočiny nebo vepřového masa. Obvykle se připravuje z plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Po usušení se teprve maso krájí na malé pásečky. Jeho přednosti ještě více vynikly v období takzvaného “Velkého treku” v 19. století. V té době Búrové ve velkých skupinách opouštěli oblast Kapského města a odcházeli na dlouhé cesty do vnitrozemí.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • hovězí maso
  • jablečný ocet
  • sůl
  • unikátní směs koření

Alergeny

  • žádné