Kung pao s kuřecím masem a jasmínovou rýží od kuchaře z Barmy

pikantní bezlepkové

O tomto jídle

U Kungpao je důležité dodržet postup vkládání surovin na pánev a správné dávkování sojové a ústřicové omáčky. Náš šéfkuchař, který je z Barmy, říká, že co kuchař, to jiná receptura, ale postup je vždy stejný. Kungpao podáváme s jasmínovou rýží a praženými arašídy.

Kung pao s kuřecím masem a jasmínovou rýží od kuchaře z Barmy

Historie tohoto jídla

Oblast Sečuánu je provincie Číny, ale také pravděpodobně původ tohoto jídla. Pinyinem Gong Bao je originální název receptu. Díky sečuánskému pepři a dalším kořením se většina receptů z tohoto regionu vyznačuje svou pálivostí.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí prsa
  • arašídy
  • chilli olej
  • cibule
  • cukr
  • mrkev
  • paprika
  • pepř černý mletý
  • rýže
  • sojová omáčka
  • solamyl
  • sůl
  • ústřicová omáčka

Alergeny

  • Ryby
  • Arašídy
  • Sója