Butter chicken a basmati rýže

indická kuchyně

O tomto jídle

Butter chicken, neboli máslové kuře, je indické jídlo s velice jemnou pikantní chutí, což z něj dělá v porovnání s jinými nesmírně ostrými indickými pokrmy oblíbenou pochoutku po celém světě. Kuřecí kousky nejdříve marinujeme, poté opékáme a vaříme v krémové omáčce. Podáváme v krémové máslovo-rajčatové omáčce s rýží Basmati.

Butter chicken a basmati rýže

Historie tohoto jídla

Přestože patří pravděpodobně k nejznámějším indickým receptům, traduje se, že tento recept byl oficiálně "vynalezen" teprve v roce 1950 v Dillí v restauraci Moti Mahal.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí prsa
  • česnek
  • kari
  • kokosové mléko
  • máslo
  • rajčata
  • smetana
  • zázvor
  • rýže
  • sůl
  • pepř

Alergeny

  • Mléko
  • Skořápkové plody