Butter Chicken s basmati rýží

bezlepkové indická kuchyně

O tomto jídle

Butter chicken, neboli máslové kuře, je indické jídlo s velice jemnou pikantní chutí, což z něj dělá v porovnání s jinými nesmírně ostrými indickými pokrmy oblíbenou pochoutku po celém světě. Kuřecí kousky nejdříve marinujeme, poté opékáme a vaříme v krémové omáčce. Podáváme v krémové máslovo-rajčatové omáčce s basmati rýží.

Butter Chicken s basmati rýží

Historie tohoto jídla

Přestože patří pravděpodobně k nejznámějším indickým receptům, traduje se, že tento recept byl oficiálně "vynalezen" teprve v roce 1950 v Dillí v restauraci Moti Mahal.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí prsa
  • česnek
  • kari
  • kokosové mléko
  • máslo
  • rajčata
  • smetana
  • zázvor
  • rýže
  • sůl
  • pepř
  • cibulka
  • celer
  • kmín
  • koriandr
  • kardamom

Alergeny

  • Mléko
  • Skořápkové plody
  • Celer