Lasagne ragu bolognese

hovězí maso těstoviny italská kuchyně

O tomto jídle

Lasagně vyrábíme střídáním vrstev těstovin od Pasta Fidli, bešamelové omáčky, mletého hovězího masa z českých chovů a kořenové zeleniny. Vše zapékáme s parmazánem.

Lasagne ragu bolognese

Historie tohoto jídla

Vznik lasagní se obvykle klade do Neapole, kde vznikl první moderní recept, který dal vzniknout tradičnímu pokrmu. Historikové ovšem zjistili, že velmi podobnou recepturu měly "loseyns", jež se podávaly též na dvoře anglického krále Richarda II. ve 14 století. Recept na ně byl zaznamenán v první kuchařce sepsané v Anglickém království. Předchůdcem lasagní by mohl být i pokrm "langkake" oblíbený za časů Vikingů. Italové si však stojí za svým a lasagne označují jako jednoznačně jejich nápad. Bolognská omáčka, známá v italštině jako Ragú alla Bolognese, je masová omáčka pocházející z Bologne v Itálii. V italské kuchyni je obvykle používána k širokým těstovinám nebo jako v našem případě do lasagní.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • celer
  • cibule
  • sýr
  • lasagne
  • máslo
  • mleté hovězí maso
  • mouka
  • mrkev
  • rajčata
  • muškátový ořech
  • sůl
  • pepř
  • rajčata

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Vejce
  • Mléko
  • Celer