Marocký salát s pohankou a pečeným květákem, jogurtový dip

vegetariánské pikantní bezlepkové detox

O tomto jídle

Pohanka jako bezlepková obilovina je ideální potravina při detoxu těla. V zimě zahřeje a v doplnění s kořenovou zeleninou z rodinné farmy Pesema a kořením ji servírujeme spolu s mátou a Kustovnicí Čínskou neboli Goji. Ta je další "super food", ktera je zdrojem mnoha vitamínů. My ji podáváme sušenou a nakonec salát osvěžíme mátou a mandlemi. Květák pečeme na nízkou teplotu spolu s kořením Garam Masala. Celý pokrm doplňuje jogurtový dip.

Tento pokrm doporučujeme servírovat chlazený. Pro ohřátí je nejlepší dát stranou bylinky s jogurtem v misce. Poté prohřát v horkovzdušné nebo mikrovlnné troubě.

Marocký salát s pohankou a pečeným květákem, jogurtový dip

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • pohanka
  • cibule
  • česnek
  • chilli papričky
  • květák
  • citrón
  • jarní cibulka
  • olivový olej
  • jogurt
  • čerstvý koriandr
  • mletý zázvor
  • mletý koriandr
  • mletá skořice
  • mletý římský kmín
  • sůl
  • pepř
  • kustovnice čínská (goji)
  • máta
  • mandle
  • jogurt

Alergeny

  • Mléko
  • Skořápkové plody