Luštěninové stew s dýní, kadeřávkem a basmati rýží

veganské pikantní podáváno chlazené

O tomto jídle

Směs zelené, červené a beluga čočky z Bezobalu vaříme v rajčatové omáčce spolu s dýní a pórkem z Dobré farmy. Čocku jsme nechali jeden den dopředu naklíčit a tak je celý pokrm lépe stravitelnější a více nutřičně bohatý. Do stew nakonec přidáváme koření a kadeřávek (nebo "kale") což je další "superfood" vhodný pro detox těla. Jídlo podáváme spolu s basmati rýží.

Luštěninové stew s dýní, kadeřávkem a basmati rýží

Historie tohoto jídla

Klíčit lze hrách, fazolky, čočku, cizrnu a jiné další luštěniny, které tímto probuzením získají veliké množství výživných látek. Klíčit můžete i doma po anmočení luštěniny a jeji udrřovaní ve vlhkém prostředí s denní výměnou vody. Kadeřávek především překonává rekordy svojí koncentrací karotenu (vitamínu A), luteinu a vitamínu C, kterého má 17krát více než mrkev.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • zelená čočka
  • červená čočka
  • beluga čočka
  • žlutý a zelený hrách
  • hokkaido dýně
  • kadeřávek
  • pórek
  • krájená rajčata
  • cibule bílá
  • curry koření
  • chilli sušené
  • oregáno
  • mletý římský kmín
  • sůl
  • pepř
  • basmati rýže

Alergeny

  • Sezamová semena