Hovězí líčka po burgundsku, bramborová kaše

hovězí maso česká kuchyně

O tomto jídle

Hovězí vyzrálý krk nakrájíme na kostičky. Očištenou a nasekanou cibulku orestujeme na oleji, pridáme česnek a na závěr maso. Vše pečlivě orestujeme a zalijeme červeným vínem a vývarem. Dusíme na mírném ohni. Přidáme čerstvě otrhaný tymián, namletý pepř a sůl. Až je maso téměr měkké, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme vše do měkka, případně zahustíme trochou jíšky vyrobené z orestované mouky na másle. Uvařené brambory rozmačkáme v teplém rozpuštěném másle s mlékem.

Hovězí líčka po burgundsku, bramborová kaše

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Hovězí líčka
  • kořenová zelenina
  • červené víno
  • cibule
  • česnek
  • povidla
  • rajčatový protlak
  • brambory
  • máslo
  • mléko
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • karotka
  • žampiony

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko
  • Celer