Marocké kuře v tomatové omáčce s citronovým kuskusem - exkluzivně od šéfkuchaře z Maroka

kuřecí maso novinka

O tomto jídle

Kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. To je naše marocké kuře s citronovým kuskusem. Kuskus nasypeme do mísy, přidáme nastrouhanou kůru a šťávu z poloviny citronu, trochu soli a zalijeme vroucí vodou. Kuřecí prsa naložíme do medu, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Přidáme koření, rajčata, fazolky, zbylou citronovou kůru a šťávu a společně dusíme na mírném ohni.

Marocké kuře v tomatové omáčce s citronovým kuskusem - exkluzivně od šéfkuchaře z Maroka

Historie tohoto jídla

Marocká kuchyně je ovlivněna interakcí s jinými národy v průběhu staletí. Nejvýznamější vliv má Středomořská kuchyně a kuchyně afrických národů žijících v severní Afice, známých jako Berbeři.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kus-kus
  • olivový olej
  • citron
  • med
  • skořice
  • římský kmín
  • loupaná rajčata
  • sůl
  • pepř
  • kuřecí prsa
  • zelené fazolky

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek