Pečená kuřecí prsa s máslovou dýní, chilli a tymiánovými bramborami

kuřecí maso bezlepkové

O tomto jídle

Kuře a dýně, to je čistě sezónní záležitost. Kuřecí prso maso nejprve naložíme do marinády s chilli papričkami a následně restujeme na pánvi. Podáváme s pečenou máslovou dýní, jejíž chuť je lehce aromatická a svůdně sladká. V kombinaci s opečenými bramborami, tymiánem, česnekem a cibulí tvoří perfektní přílohu. Steak jsme dochutili lahodnou smetanovou omáčkou.

Pečená kuřecí prsa s máslovou dýní, chilli a tymiánovými bramborami

Historie tohoto jídla

Máslová dýně je plná vitamínů a téměř bez tuku. Je prostě skvělá. Má vysoký obsah vody a spoustu vlákniny. Pomůže vám dobít energii ještě lépe než tradiční banán - má v sobě totiž spoustu draslíku, který dokáže obnovit správné svalové funkce a rovnováhu v těle. Věděli jste, že šálek uvařené dýně pokryje více než 200% doporučeného denního příjmu vitaminu A? Ten pochází z karotenoidů, které mají na svědomí oranžovou barvu dýní.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí prsa
  • brambory
  • máslová dýně
  • česnek
  • tymián
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • chilli papričky
  • smetana

Alergeny

  • Mléko