Šťavnaté saláty, hipsterské svačinky a jiné dobroty. Léto dorazilo do Ordru

29. června 2018

Komu by snad v tomhle vedru lahodila těžká jídla? Čtěte, jaké odlehčené letní recepty jsme vymysleli do našich krabiček.

Obrázek

“Lidé naše saláty milují a v poslední době objednávají stále častěji. Tak jsme si řekli, že každý týden zařadíme do nabídky jeden nový salát,” říká šéfkuchař Ordru Daniel Beneš. Většina z nich bude mít obrovský podíl čerstvé zeleniny. “Dochucujeme je čerstvými bylinkami a citronovou, limetkovou nebo pomerančovou šťávou. Všechno je fresh, nikde nenajdete žádné octy, proto jsou krásně stravitelné,” tvrdí Daniel.

Jeden z receptů měl už šéfkuchař možnost v provozu vyzkoušet a potěšilo ho, že se u zákazníků setkal s úspěchem. “Jde o salát z barevné quinoy se sezónní českou zeleninou a řeckým sýrem halloumi. Je to perfektní lehké jídlo, které zasytí jako každý jiný plnohodnotný pokrm. A navíc je zdravé,“ pochvaluje si Daniel.

 

Z boxu jako z ledničky

Říkáte si možná, že čerstvá zelenina nemůže nápor vedra při rozvážce vydržet. Na to jsme ale v Ordru samozřejmě mysleli! Nakonec jsme přišli na efektivní postup, který rychlému vadnutí salátů dokáže zcela zamezit. “Máme chlazenou místnost, ve které si umíme vytvořit až osm stupňů, a při nich nandaváme jídlo do krabiček,” vysvětluje šéfkuchař. “Tahle teplota s přehledem udrží jídlo čerstvé i v těch největších tropech. Zchlazené jídlo navíc rozvážíme hned poté, co se připraví, aby k zákazníkům dorazilo v té nejlepší kondici,” říká Daniel.

 

Stylové domácí svačinky

Daniel přitom myslí nejen na hlavní chody, ale i na malý hlad. Proto se do nabídky brzy začlení i nové neotřelé svačiny. “Budou to takové hipsterské svačiny z domácího kváskového chleba, který bude mít větší obsah žita, aby byl zdravější,” těší se Daniel a dodává: “Na nich budou pomazánky, třeba vajíčková s parmazánem, řepová s créme fraiche a jiné dobroty. Určitě je na co se těšit!”