Maso Here. Maso pro vás.

4. ledna 2017

Sušené maso zažívá boom nejen ve světě. V posledních dvou letech se obliba této zdravé pochoutky značně zvýšila a tak není divu, že vznikla řada nových značek.

Obrázek

Sušené maso zažívá boom nejen ve světě, ale i v Česku. V posledních dvou letech se obliba této zdravé pochoutky značně zvýšila a tak není divu, že vznikla řada nových značek, které jej produkují. Mezi nimi i Maso Here.

Tato česká značka prvotřídního sušeného masa vznikla již v roce 2011 pod taktovkou Ondry Plase. V mžiku si  tato pochoutka našla nadšence, kteří bez ní nevydrží jediný den. Kluci z Maso Here chtějí jediné: sušit to nejkvalitnější hovězí maso z českých chovů, které projde procesem, který vychází z pravé jihoafrické receptury zvané biltong. Sušené maso vyrábí ručně a každý kousek jim projde pod rukama minimálně třikrát, protože jak sami říkají, kvalitní ruční práce je nejdůležitější součást celé výroby.

Celý příběh Maso Here začal před 7 lety, kdy Ondra Plas stál před rozhodnutím odjet na venkovskou farmu do Dánska a nebo se vydat do Jihoafrické Republiky. Jižní Afrika je pro středoevropana exotická krajina a mít tam možnost pracovat je výzva, která se neodmítá. Před samotným odjezdem ale ještě sám netušil, jak moc mu tenhle výlet změní život. Z Afriky se totiž po půl roce vrátil jiný Ondřej Plas. Vrátil se někdo, kdo umí dělat biltong… Zpátky do školy se už Ondra nevrátil a díky svým zkušenostem se vrhl na vlastní výrobu sušeného masa.

“V některých zemích je povědomí o sušeném mase podobné jako u nás třeba o pivu. V tomto směru máme jako trh ještě co dohánět. Naším cílem je naučit Čechy jíst sušené maso a ukázat jim výhody a kvalitu, která se v této potravině ukrývá,” říká Zdeněk Bláha, který dříve pracoval pro značky jako je Red Bull či Jägermeister. Nyní své zkušenosti a zápal vkládá právě do Maso Here.

Kvalitní sušené maso je perfektní zdroj bílkovin a obrovský zdroj energie. Navíc je to přirozeně bezlepkový pokrm. Pokud se připravuje z kvalitního masa, tak jako to dělají kluci v Maso Here, není třeba ani žádných umělých aditiv a konzervantů, jednoduše čistě přírodní záležitost. Sušení je navíc jeden z nejstarších způsobů uchovávání potravin, takže i moderní sušené maso má dlouhou trvanlivost a odolnost.

Není snadné mít u sebe stále kvalitní a čerstvé jídlo. Ať už jedete v autě, potřebujete zahnat hlad mezi schůzkami nebo doplnit energii při sportu, sušené maso má rozhodně své místo na vašem jídelníčku. Poslouží jako rychlá a zároveň zdravá svačina a je neskutečně skladné.

Proto jsme se v Ordru rozhodli jej přidat do naší svačinové nabídky. Víme, že Maso Here je opravdovou jedničkou mezi sušenými masy nejen v Česku. Co myslíte, dali byste si raději bagetu z automatu nebo balíček kvalitního hovězího od kluků z Maso Here?

A zajímavost na závěr: Pamatujete si film Pupendo a Pavla Lišku a jeho repráky? Nepřípomínají vám jeho "repráky, dráty here" něco?