Máme nový super gril. Těšte se na steaky, říká náš šéfkuchař

10. května 2018

Pořídili jsme si Ofyr! Díky našemu novému grilu můžeme začít do krabiček připravovat jídlo, které voní prázdninami.

Obrázek

Že nejde jen tak o nějaký běžný gril, to poznáte už na první pohled. Ofyr je totiž trochu designová hračička - spíše než kuchařskou pomůcku připomíná slavnou olympijskou pochodeň. Až při bližším prozkoumání pochopíte, že rozhodně nejde jen o parádu.

Promyšlený systém v sobě kombinuje otevřené ohniště a široký ocelový tál, který se vine kolem dokola. “I proto se dá tento gril použít pro spoustu věcí. Můžete na něm dělat jak klasické špekáčky, tak ty největší speciality,” říká náš šéfkuchař Daniel Beneš, který teď na grilu bude celé léto připravovat čerstvé jídlo do našich krabiček.

Žádné uhlí, jenom dřevo

Kouzlo netradičního grilu vězí i v tom, že se v něm přitápí výhradně polínky. “Žádné uhlí! Do Ofyru patří bukové nebo dubové dřevo. Umí to krásně ovonět maso,” vysvětluje Daniel Beneš a dodává: “Na tálu okolo můžete mezitím připravovat zeleninu nebo ryby. Deska je rozpálená, takže se maso hned krásně zatáhne a k zákazníkovi díky tomu může dorazit krásně šťavnaté,” míní šéfkuchař.

S novým náčiním se rozroste i naše letní nabídka. “V létě začneme rozvážet i steaky. Veškerá připravená masa budou na Ofyru, aby také lidi ochutnali něco jiného, než na co jsou zvyklí,” těší se Daniel Beneš a dodává: “Máme tu krásnou zahrádku, takže příprava jídla na čerstvém vzduchu bude velká radost!”