Skvělý chřest z Mělníka, čerstvý losos z Norska. Chystáme pro vás geniální menu

18. května 2018

Chřestová mánie posedla celou republiku. A my nemůžeme zůstat pozadu! Čtěte, co bude tento týden v nabídce.

Obrázek

Vypadá sice exoticky, ale zdání klame: chřest, který budeme ve středu a ve čtvrtek připravovat, pochází z nedalekého středočeského Mělníka.

„Říká se, že Česká republika má nejlepší podmínky na pěstování chřestu. A mělnická oblast pak obzvlášť. To díky písečné půdě, kde se drží vlhkost, takže chřest krásně roste a není příliš dužnatý,“ vysvětluje náš šéfkuchař Daniel Beneš a dodává, že si tento týden pochutnáte jak na zelené, tak na bílé odrůdě. „Určitě k jeho přípravě využijeme také nás nový gril,“ těší se Daniel, který nám o výhodách svého vymazleného grilu více povídal už tady.

Čerstvější už to být nemůže

Ve středu nás pak čeká další novinka, na kterou se mohou těšit milovníci špičkových surovin. Takzvané PREMIUM jídlo - v tomto případě grilovaný steak z lososa s čerstvým špenátem - vás přijde sice o pár korun více než naše běžná nabídka, šéfkuchař Daniel ale nepochybuje, že se objednávka vyplatí. „Máme výhradního dodavatele s vlastními kamiony. Vyjede do Norska a tam na místě vybere ty nejlepší kusy. Je to nejčerstvější lososí maso, které se dá sehnat, rozhodně není starší než tři dny. Tím, že si ho necháme dovézt přímo od dopravce, je jeho čerstvost garantovaná,“ libuje si šéfkuchař. Objednávejte zde.