30 tisíc km při 35°C. Mrkněte, jaké bylo léto v Ordru (a co nás ještě čeká)

12. září 2018

Letošní prázdniny nás doslova vypekly. Na naše kurýry si ale jen tak nějaké vedro nepřijde!

Obrázek

Kurýři čelí při práci hned dvěma úhlavním nepřátelům: hustému provozu a extrémnímu počasí. S oběma si naštěstí uměli o prázdninách skvěle poradit. I když bylo letošní léto doslova k padnutí, proplétali se na kolech dopravními špičkami jako nic - a díky tomu je průměrná doba doručení za červenec a srpen skvělých 13 minut.

Pražané totiž evidentně mají hlad, horko nehorko. Nejvíce jim chutnalo na Starém městě, slušné porce spořádali i na Vinohradech a Žižkově a dalším v pořadí byl Smíchov. Karlín a Holešovice mají co dohánět! Nejvíc přitom lidem kručelo v břiše v pondělky. Zbytky z víkendových grilovaček zřejmě zmizely dřív, než jste stihli dojít do práce.

Díky tomu se nám podařilo za dva uplynulé měsíce najezdit 30 100 kilometrů. To je skoro stejné, jako kdybyste si na kole projeli oblíbenou Labskou trasu z Německa do Litoměřic celkem 24x (a vězte, že to není žádná brnkačka).

Za prázdniny jsme rozvezli celkem 80 druhů různých jídel. Celá čtvrtina z toho byly čerstvé saláty nebo lehké zeleninové pokrmy. Nejvíc vám ale stejně chutnala oblíbená Asie - ta ostatně vždycky bodne jak v horku, tak uprostřed ledna.

                                    Přijďte Zažít město jinak

Prázdniny jsou fuč a dny se rychle krátí, ale pořád se něco děje. Za pár dnů budeme například součástí akce Zažít město jinak, kterou pořádá spolek Auto*Mat. Možná, že už jste o něm slyšeli - je to parta lidí, která se už dlouhou dobu snaží o pěkné ulice bez aut. A my s našimi cargo koly jako zářný příklad samozřejmě nemůžeme chybět!

15. září proto na Americké ulici na Vinohradech rozložíme stánek, na kterém bude k ochutnání něco málo z naší kuchyně. Přijďte si dát třeba šťavnatý burger, domácí minikoblížky a čerstvý džus a podpořit tak nápad, který se nám líbí. Budeme se těšit!

A nezapomeňte také mrknout sem.

Mimochodem, pořád sháníme kurýry! Pokud víte o někom šikovném, napište nám na lubos@ordr.cz.