40 kilo hummusu, 600 hamburgerů, sluníčko a milí lidé. Jak jsme si užili Zažít město jinak

18. října 2018

S pořádajícím spolkem AutoMat jsme zajedno: více kol, méně aut a pokud možno eko provoz! Proto jsme na Zažít město jinak nemohli chybět.

Obrázek

Když jde o akce, které mají za cíl usnadnit dopravu po Praze, hned napneme všechny smysly. S pořádajícím spolkem AutoMat jsme zajedno: více kol, méně aut a pokud možno eko provoz! Proto jsme na Zažít město jinak nemohli chybět. A dokonce jsme se ocitli přímo v centru dění.

Náměstí na Americké ulici má do rozměrů známějšího Náměstí Míru, které leží v těsném sousedství, pěkně daleko. Hemžení tisícovek lidí to ale dané zářijové soboty rozhodně nezabránilo. Stánek s našimi jídly jsme rozložili přímo uprostřed všeho dění, a nestačili jsme se divit: vzduchem se linuly latinskoamerické rytmy, které hýbaly nejen samotnými účastníky lekcí tanečních kurzů, ale i všemi kolemjdoucími. Místní se prolínali s cizinci a turisty, mladí potkávali staré, ale především - všichni měli chuť napucnout se dobrým a kvalitním jídlem.

A ti, kteří se ocitli před stánkem Ordru, rozhodně neodešli s prázdnou. Stihli nám totiž spořádat na 350 kusů falafel pita burgerů, 40 kg hummusu, 600 ks hamburgerů a 25 kg smažených brambůrků. Průměrná doba čekání na hamburger u nás přitom byla neuvěřitelných 36 vteřin - a náš manažer kurýrů Jarda společně s jejich koordinátorem Lubošem měli navzdory vytížení pořád pusu od ucha k uchu. Dali do toho jednoduše srdíčko!

Je skvělé, že jsme se mohli zapojit do iniciativy, která dělá pro dopravu ve městě tolik dobrého. Těšíme se na další ročník a doufáme, že se na něm potkáme zas!