Fettuccine s kuřecím masem, sušenými rajčaty, smetanou a parmezánem

pikantní italská kuchyně

O tomto jídle

Restované kousky z kuřecího masa, ve smetanové omáčce se sušenými rejčaty, promícháme s uvařenými čerstvými těstovinami od Pasta Fidli a posypeme parmazánem Gran Moravia.

Fettuccine s kuřecím masem, sušenými rajčaty, smetanou a parmezánem

Historie tohoto jídla

Fettuccine (v překladu "stužky") je typ těstovin oblíbený v římské kuchyni. Jedná se o široké nudle připravované z vajec a mouky (obvykle jednoho vejce na 100 g mouky), které jsou širší, ale jinak podobné typu těstovin tagliatelle (z města Bologna). Často se podávají s ragú.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí maso
  • těstoviny
  • sušená rajčata
  • olivový olej
  • petrželka
  • chilli papričky
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
  • smetana

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Vejce
  • Mléko