Vepřový satay s arašídovou omáčkou, salátem coleslaw a rýží

asijská kuchyně

O tomto jídle

Grilované vepřové kousky marinované v zázvoru a thajské sojové omáčce podávame s arašídovým máslem, basmati rýží a coleslaw salátem.

Vepřový satay s arašídovou omáčkou, salátem coleslaw a rýží

Historie tohoto jídla

Satay pochází z ostrova Jáva, v Indonésii se satay stalo národním jídlem a odtud se rozšířilo i do dalších zemí jihovýchodní Asie, jako jsou Malajsie, Thajsko, Filipíny, Singapur, Brunei a v neposlední řadě též do Nizozemska a do bývalých nizozemských kolonií. V současnosti se jedná se o pokrm, který se stal známý po celém světě.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Arašídy
  • kokosové mléko
  • vepřové maso
  • cuker
  • ocet
  • zelný salát
  • sója
  • cukr
  • rýže
  • mrkev

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Arašídy
  • Sója
  • Sezamová semena