Japonské kuřecí Tonkatsu se sojovou omáčkou, jasmínová rýže, salátek

kuřecí maso asijská kuchyně

O tomto jídle

Tonkatsu je japonský pokrm z vepřového masa. Pochází z 19. století a je japonskou variací na na evropská jídla, která se v té době do země dostávala. My jsme si dnes pro vás připravili jeho kuřecí variantu. Podáváme s jasmínovou rýží, zelným salátkem a omáčkou.

Japonské kuřecí Tonkatsu se sojovou omáčkou, jasmínová rýže, salátek

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Kuřecí prsní řízky
  • rýže
  • bílé zelí
  • mrkev
  • kikkoman sójová omáčka
  • cibule
  • česnek
  • pepř
  • saké
  • strouhanka
  • vejce
  • sezam
  • mouka

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Vejce
  • Sója
  • Sezamová semena