Tom Yam nudle s kuřecím masem

pikantní bezlepkové

O tomto jídle

Tom yam kung, známá též jako tom yum goong, je klasická thajská polévka, která dala inspiraci těmto vyjímečným nudlím. Naše nudle podáváme restované s kuřecím masem, kde dominuje chuť tom yum pasty (chilli pasty) doplněná o rýžové nudle.

Tom Yam nudle s kuřecím masem

Historie tohoto jídla

Tento recept připravuje rodilý thajec Suchao Yoakart, který vařil několik let ve vyhlášených pražských thajských restrauracích.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • rýžové nudle
  • vejce
  • cibule
  • klíčky
  • jarní cibulka
  • mrkev
  • olej
  • kuřecí maso
  • rybí omáčka
  • sójová omáčka
  • limeta
  • koriandr
  • chilli
  • galangal
  • sojový olej
  • cukr
  • sůl

Alergeny

  • Vejce
  • Ryby
  • Sója