Tradiční čevabčiči s pečeným bramborem, hořčicí a cibulkou

česká kuchyně

O tomto jídle

Původ čevabčiči je v turkických oblastech, odkud se z původního kebabu (kebab - čevap) rozšířil na Balkán. Z původního tvaru servírované porce (pláty, kuličky, váleček) bylo čevabčiči upraveno do několika malých šišek. Základem je mleté maso, nejčastěji pak jehněčí nebo vepřové. Jeho typickou příměsí je koření čubrica a cibule. Příprava je zpravidla smažením na pánvi. V Česku se zpravidla servíruje s nakrájenou cibulí a hořčicí, přílohou mohou být brambory nebo chléb. V balkánských zemích se servíruje povětšinou grilované s ajvarem a červenou cibulkou.

Tradiční čevabčiči s pečeným bramborem, hořčicí a cibulkou

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Vepřové mleté maso
  • strouhanka
  • vejce
  • máslo
  • cibule
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • brambory
  • hořčice
  • česnek

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Vejce
  • Mléko
  • Hořčice