Kuřecí Vindaloo s basmati rýží

indická kuchyně pálivé

O tomto jídle

Vindaloo je populární pálivé indické jídlo.

Kuřecí Vindaloo s basmati rýží

Historie tohoto jídla

Poprvé bylo přivezeno Portugalci do tehdejší indické provincie Goa, brzy se stalo oblíbeným jídlem místních obyvatel, často podávaným při zvláštních příležitostech. Původně bylo toto jídlo z vepřového masa marinovaného ve vinném octě a česneku známé v portugalštině pod názvem Vinha d'Alho (vinha: vinný ocet a alho: česnek). Brzy však Goané začali přidávat mnoho místních druhů koření a chilli (předtím dovezeného také Portugalci z Ameriky).

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí maso
  • česnek
  • zázvor
  • rajčata
  • cibule
  • curry pasta
  • koriandr
  • basmati rýže

Alergeny

  • Mléko