Venkovská hovězí sekaná s bramborovou kaší

česká kuchyně

O tomto jídle

Receptů na klasickou hovězí sekanou najdeme mnoho. Ta naše je opravdu staročeská. Zakládáme si na kvalitním hovězím mase, které je nejvýznamnější surovinou. Sekanou pomalu pečeme ve vlastní šťávě. Podáváme ji s domácí bramborovou kaší s českým máslem a lehkým salátkem.

Venkovská hovězí sekaná s bramborovou kaší

Historie tohoto jídla

Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience. Jejich pověst pošramotilo až období po druhé světové válce. Lidé se začali stravovat v závodních jídelnách a lidových restauracích, kdy se do nich „schovalo“ všechno, co by se jinak už muselo vyhodit. Naše sekaná je ovšem tou pravou, tradiční.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Brambory
  • vejce
  • toust
  • hovězí maso
  • sůl
  • pepř
  • slanina
  • máslo
  • česnek
  • cibule

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Vejce
  • Mléko