Tradiční sekaná s bramborovou kaší

česká kuchyně

O tomto jídle

Receptů na klasickou hovězí sekanou najdeme mnoho. Ta naše je klasická, taková, jakou známe z dob předrevolučních. Zakládáme si na kvalitním hovězím mase, které je nejvýznamnější surovinou. Sekanou pomalu pečeme ve vlastní šťávě. Podáváme ji s domácí bramborovou kaší a českým máslem.

Tradiční sekaná s bramborovou kaší

Historie tohoto jídla

Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience. Jejich pověst pošramotilo až období po druhé světové válce. Lidé se začali stravovat v závodních jídelnách a lidových restauracích, kdy se do nich „schovalo“ všechno, co by se jinak už muselo vyhodit. Naše sekaná je ovšem tou pravou, tradiční.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Brambory
  • vejce
  • pečivo
  • mleté vepřové a hovězí maso
  • sůl
  • pepř
  • slanina
  • máslo
  • česnek
  • cibule

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Vejce
  • Mléko