Čerstvou zeleninu a bylinky si překrájíme na velikost jednoho závitku. Poté jednotlivé rýžové listy namáčíme ve studené vodě. Do listů balíme směs zeleniny, výhonků a salátu. Omáčku jsme připravili z arašídů rozmixovaných se sojovou omáčkou, citrónem a trochou soli.
Vietnamské jarní závitky můžete pokládat za rychlý předkrm, lehkou večeři nebo jen snack, nejsou tudíž až tak významným pokrmem jako polévka Pho, která se jí od rána do večera, přesto jsou tak oblíbené. Možná si zcela logicky položíte otázku, proč právě rolky v průhledném rýžovém papíru, zeleniny a bylinek, jsou tak výjimečné? Především jsou velice zdravé, osvěžující a v kombinaci s omáčkami, do kterých se máčejí, skvělým jídlem. Najdete je po celém Vietnamu, kde se prodávají jako street food, tedy pochoutka na ulici. My je podáváme s Arašídovým dipem.