Gnocchi s Kuřecím masem a smetanou

kuřecí maso těstoviny

O tomto jídle

Kuřecí maso nakrájíme zprudka orestujeme na pánvi, poté dopékáme v troubě. Noky povaříme v osolené vodě, ale tak aby nebyly uvařeny úplně protože společně se smetanou a parmazánem a nakonec i masem vše povaříme tak aby nám zhoustla smetanová omáčka. Nakonec zamícháme čerstvý listový špenát.

Gnocchi s Kuřecím masem a smetanou

Historie tohoto jídla

Jako příloha se podává k nejrůznějším omáčkám, v italské kuchyni se také zapéká se sýrem na mnoho způsobů. Další možnost použití je např. v polévce. Nok je vařen v různých variantách v mnoha světových kuchyních jako např. v Německu, Rakousku, Maďarsku, Slovinsku či Itálii.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • bramborové noky
  • kuřecí prsa
  • rostlinný olej
  • parmazán
  • pepř
  • smetana
  • pšeničná mouka
  • sůl
  • špenát
  • česnek

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko