Tandoori Grill Chicken s jasmínovou rýží a teriyaki omáčkou

indická kuchyně

O tomto jídle

Jasně oranžová barva kurkumy, kardamonu, kmínu a hřebíčku jsou základ koření tandoori. Štavnaté a vykoštěné kuřecí stehno je prostě perfektní základ pro výborné jídlo podávané s jasmínovou indickou rýží. Maso posypeme nakrájenou cibulí, která dostane chuť pravého tandoori koření. Aby bylo jídlo vyvážené, podáváme ho s asijským salátkem z bílého zelí s mrkví. Navíc rýži s masem polijeme vlastní teriyaki omáčkou, která dodá jídlu neodolatelnou chuť i barvu

Tandoori Grill Chicken s jasmínovou rýží a teriyaki omáčkou

Historie tohoto jídla

Tandoori Chicken se stalo neuvěřitelně populární, dnes je to všudypřítomná položka menu indických restaurací.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí stehenní maso s kůží bez kosti
  • tandoori koření
  • mléko
  • smetana
  • cibule
  • bílé zelí
  • mrkev
  • ocet
  • cukr
  • sojová omáčka Kikkoman
  • cibule
  • mrkev
  • zázvor
  • saké
  • brambory

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Sója
  • Mléko