Rýžové vermicelli s kuřecími kousky a zeleninou

bezlepkové

O tomto jídle

Tyto bezlepkové nudle z rýžové mouky jsou oblíbené především v asijské kuchyni. My jsme recept opohatili o sezónní zeleninu z rodinné farmy Pesema a ořechy z Bezobalu. Kuřecí maso je nejdříve marinované spolu se sojovou omáčkou a rýžovým octem poté orestované na pánvi doplěné o dresing, který zakládáne na česneku svařeným s rýžovým ocetm a cukrem. Vermicelli i čerstvou zeleninu nám dodává Tonda ze Sapy, který spolu s námi tento recept vytvořil.

Tyto nudle doporučujeme servírovat chlazené se zamíchanou omáčkou. Pro ohřátí je nejlepší dát bylinky a spěnát stranou a prohřát v mikrovlnné troubě.

Rýžové vermicelli s kuřecími kousky a zeleninou

Historie tohoto jídla

Vermicelli je především tvar a délka těstovin, ale v tomto receptu používáme její Asijskou variantu. Nejčastěji se podává v horké polévce, ale zároveň smažené nebo jako salát.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • rýžové nudle Vermicelli
  • kuřecí stehenní řízky
  • sojová omáčka
  • arašídy
  • mrkev
  • okurka
  • máta
  • olej
  • třtinový cukr
  • rýžový ocet
  • špenát
  • máta

Alergeny

  • Arašídy
  • Sója