Semolinové fusilli značky De Cecco nebo Rummo jsou bezvaječné a tudíž i lehčí. Kdežto 3 měsíce stařená Ricotta Salata (dura) z Mozzarellart je zase výrazlá. Tato tradiční kombinace z horkého jihu Itálie a Sicílie je zárukou plné chuti a přesto pocitu lehkosti po snězení. Lilek před smažením v olivovém oleji osolíme, tak aby měl křupavou a sladší chuť, nakonec pokrm doplníme o cherry rajčaty, bazalkou a díl kvalitního olivového oleje.
Tento recept těstovin původem ze Sicílie jsme připravili spolu s Tizianou a Marcem z Mozzarelart. Historie receptu sahá až k Belliniho opeře "Norma", kdy si zíkal své fanoušky po celém světě a stal se gastronomickým symbolem pro Sicílii. Právě díky Tizi a Marcovi jsme vybrali ten správný sýr a těstoviny pro přípravu Pasta alla Norma