Pasta alla Norma

podáváno chlazené

O tomto jídle

Semolinové fusilli značky De Cecco nebo Rummo jsou bezvaječné a tudíž i lehčí. Kdežto 3 měsíce stařená Ricotta Salata (dura) z Mozzarellart je zase výrazlá. Tato tradiční kombinace z horkého jihu Itálie a Sicílie je zárukou plné chuti a přesto pocitu lehkosti po snězení. Lilek před smažením v olivovém oleji osolíme, tak aby měl křupavou a sladší chuť, nakonec pokrm doplníme o cherry rajčaty, bazalkou a díl kvalitního olivového oleje.

Pasta alla Norma

Historie tohoto jídla

Tento recept těstovin původem ze Sicílie jsme připravili spolu s Tizianou a Marcem z Mozzarelart. Historie receptu sahá až k Belliniho opeře "Norma", kdy si zíkal své fanoušky po celém světě a stal se gastronomickým symbolem pro Sicílii. Právě díky Tizi a Marcovi jsme vybrali ten správný sýr a těstoviny pro přípravu Pasta alla Norma

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • semolínové těstoviny
  • lilek
  • ricotta salata (tvrdá)
  • cherry rajčata
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalka

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko