Hermelínová pomazánka s chlebem

svačinka

O tomto jídle

Do základu naší hermelínové pomazánky dáváme vlastní majonézu, čerstvá vejce od šťastných slepiček a na kostičky nakrájenou pražskou šunku z řeznictví Naše maso.

K pomazánce přikládáme dva krajíce našeho kváskového chleba z třístupňového kvasu, který zraje 24 hodin. Skládá se ze 66 % žita a zbytek tvoří pšenice. Pyšní se vypečenou křupavou kůrkou.

Hermelínová pomazánka s chlebem

Historie tohoto jídla

Pražská šunka z řeznictví Naše maso se dělá ze šesti- až sedmikilových kýt z přeštických vepříků. Maso se nakládá do solného láku s cukrem, pak se do zlatova zaudí a pomalu vaří. Díky tomu vyniká intenzivní šunkovou chutí.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Cibule
  • hořčice
  • jogurt
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • sýr
  • šunka
  • vejce
  • Žitný kvas
  • žito
  • pšenice
  • kmín
  • sůl
  • voda

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Vejce
  • Mléko
  • Hořčice