Zprudka opečené hovězí kostky na směsi černého koření s křenem a bylinkami. K tomu špenát a salát z quinoi, s fazolemi, petrželkou a dýňovými semínky.
Ještě jste nikdy neslyšeli nic o quinoe? Inkové tuto potravinu znali již před 5000 lety, do Evropy však docestovala až v průběhu 19.století. Dnes se Quinoa používá jako docela chutný a hlavně zdravý „záskok“ pro rýži nebo kuskus. Největšími pěstiteli jsou v současnosti Peru a Bolívie. Jeden šálek vařené quinoi má o 15% méně sacharidů a 60% více bílkovin než srovnatelné množství hnědé rýže, ale také má o 25% více vlákniny, která může mimo jiné pomoci snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Zároveň obsahuje také velké množství vápníku, jehož zastoupení dokonce převažuje to v mléce. Také je cenným zdrojem hořčíku, železa, fosforu, vitamínu B a vitamínu E. Díky obsahu všech cenných látek prospěje lidem trpícím migrénami, také pomůže se snižováním krevního tlaku a v neposlední řadě má příznivý vliv na prevenci kardiovaskulárních chorob.