Thajské zázvorové kuře s rýží a restovanou zeleninou

asijská kuchyně bez laktózy

O tomto jídle

Kuřecí kousky nejdříve marinujeme v zázvoru a sójové omáčce. Poté zprudka opečeme na pánvi a dopékáme v troubě. Podáváme s restovanou cibulí a restovanou zeleninou. Nakonec jak se patří k thajské kuchyni, podáváme s jasmínovou rýží.

Thajské zázvorové kuře s rýží a restovanou zeleninou

Historie tohoto jídla

Méně známá obdoba kuřecího satay na špízu s arašídovou omáčkou. V Ordu ingredience na tento recept připravujeme společně a tak se chutě lépe propojí.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí prsa
  • cibule
  • zázvor
  • olivový olej
  • sojová omáčka
  • curry
  • arašídy
  • rýže
  • paprika
  • cuketa
  • jarní cibulka
  • jasmínová rýže

Alergeny

  • Arašídy
  • Sója