Kuřecí steak se zeleninou, sladkými bramborami a lehkou BBQ omáčkou

kuřecí maso paleo bezlepkové

O tomto jídle

Jemně grilovaný kuřecí prsní steak se směsí zeleniny vařené na páře. Konkrétně pak složené z papriky, kukuřice, mrkve a zelených fazolek. Klasické brambory jsme pak vyměnili za sladké brambory neboli batáty.

Kuřecí steak se zeleninou, sladkými bramborami a lehkou BBQ omáčkou

Historie tohoto jídla

Povijnice batátová (latinsky Ipomoea batatas), někdy také povijnice jedlá, je druh tropické rostliny patřící do čeledi svlačcovitých, jejíž kořenové hlízy jsou známé jako batáty či sladké brambory. Jejich oranžová odrůda se v Severní Americe nazývá jam. Nejvíce se rozšiřují v tropických a subtropických oblastech. Původně pocházejí z Ameriky, z oblasti mexického poloostrova Yucatan a ústí Orinoka ve Venezuele. Batáty nejsou botanicky příbuzné pravým bramborům, ale oboje pochází ze Střední Ameriky. Batáty dorazily do Evropy asi o 100 let dříve a byly velmi oceňovány.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • kuřecí maso
  • sůl
  • pepř
  • fazolky
  • paprika
  • batáty
  • mrkev
  • kukuřice

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Sója