Hovězí burger s čedarem, rozpečenou slaninou, a zauzenou majonézou

hovězí maso

O tomto jídle

Naše prodejní pecka, která vyvolává šílenství, vždy trhá prodejní rekordy a našim kurýrům a kuchařům z ní při jejím vyslovení vstávají vlasy hrůzou. I proto není náš burger z mletého hovězího od Naše maso v týdenní nabídce tak často. Inu náš top-seller si prostě hýčkáme. Housky od pekaře Zoulka ukrývají prvotřídní maso, čedar, červenou cibuli, rajče, slaninu a dresink naší vlastní výroby. Hlad v tomto případě nehrozí, jako přílohu podáváme opečené brambory.

Hovězí burger s čedarem, rozpečenou slaninou, a zauzenou majonézou

Historie tohoto jídla

V knize Andrew F. Smitha, jejíž název lze volně přeložit jako „Souhrnné dějiny hamburgeru“, se dozvíte, že ačkoliv vychází název pokrmu z němčiny, první zmínka receptury takzvaných hamburských klobásek se objevila v kuchařce Angličanky Hannah Glasseové z roku 1758. Hamburský steak se podle příručky stal obvykle podávaným jídlem amerických restaurací počátkem 20. století, ještě dvě desetiletí však trvalo, než se tento steak dostal mezi dvě housky. První komerční společností, která během dvacátých let začala hamburger v podobě masivně nabízet, byl americký řetězec White Castle. Čtyřicátá léta už se v Americe nesla ve jménu bratří McDonaldů, kteří rychlý styl občerstvování rychle rozšířili zejména díky využití strojových výrobních zařízení.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • hovězí maso
  • červená cibule
  • salát
  • rajče
  • čedar
  • zauzená majonéza
  • burger houska
  • brambory

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko