Hovězí cheeseburger z Argentinského Ryb-eye, karamelizovaná cibulka, salát coleslaw a pečené brambory

hovězí maso novinka fusion

O tomto jídle

Naše prodejní pecka, která vyvolává šílenství, vždy trhá prodejní rekordy a našim kurýrům a kuchařům z ní při jejím vyslovení vstávají vlasy hrůzou. I proto není náš burger z mletého hovězího od Pampas marketu v týdenní nabídce tak často. Inu náš top-seller si prostě hýčkáme. Housky ukrývají prvotřídní maso, červenou cibuli, rajče, slaninu a dresink naší vlastní výroby. Hlad v tomto případě nehrozí, jako přílohu podáváme opečené brambory.

Hovězí cheeseburger z Argentinského Ryb-eye, karamelizovaná cibulka, salát coleslaw a pečené brambory

Historie tohoto jídla

V knize Andrew F. Smitha, jejíž název lze volně přeložit jako „Souhrnné dějiny hamburgeru“, se dozvíte, že ačkoliv vychází název pokrmu z němčiny, první zmínka receptury takzvaných hamburských klobásek se objevila v kuchařce Angličanky Hannah Glasseové z roku 1758. Hamburský steak se podle příručky stal obvykle podávaným jídlem amerických restaurací počátkem 20. století, ještě dvě desetiletí však trvalo, než se tento steak dostal mezi dvě housky. První komerční společností, která během dvacátých let začala hamburger v podobě masivně nabízet, byl americký řetězec White Castle. Čtyřicátá léta už se v Americe nesla ve jménu bratří McDonaldů, kteří rychlý styl občerstvování rychle rozšířili zejména díky využití strojových výrobních zařízení.

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • 100% hovězí rib-eye z Argentiny
  • bulka na hamburger se seznamem
  • zauzená majonéza
  • ledový salát
  • rajčata
  • slanina
  • sezam
  • olivový olej
  • brambory
  • karamelizovana cibule

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Vejce
  • Mléko