Jamajský kuřecí jerk, mango-ananasová salsa, basmati rýže

kuřecí maso pikantní novinka fusion

O tomto jídle

Novinka z dílny našeho šéfkuchaře Daniela z UK. Toto jídlo je pro všechny milovníky "připálené kuchyně". Kuřecí stehenní řízek marinujeme dva dny ve směsi jamajského koření, poté na grillu pořádně opečeme do černé barvy. Díky tomu, že se jedná o stehenní řízek, maso zůstane krásně štavnaté a chutné.
Klasický jamajský jerk jsme upravili do ještě lepší podoby přidáním mango-ananasové salsy a kokosové rýže.

Dobrou chuť

Jamajský kuřecí jerk, mango-ananasová salsa, basmati rýže

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Kuřecí stehna s kosti
  • Limetka
  • Chilli
  • Zázvor
  • Česnek
  • Červená cibule
  • Koriandr
  • sojová omáčka
  • Muškátový oříšek
  • Nový kořeni
  • Timián
  • Hřebíček
  • Jarní cibulka
  • Mango
  • Ananas
  • Máta
  • rýže
  • Červené fazole
  • Kokosové mleko
  • Kurkuma

Alergeny

  • Sója
  • Celer