Pomazánka z červené řepy s chlebem

vegetariánské svačinka

O tomto jídle

Řepu nejdřív pečeme na grilu a poté vaříme ve vodní lázni, aby získala plnější chuť. Tu v naší pomazánce ještě podpoříme čerstvě nastrouhaným křenem.

K pomazánce přikládáme dva krajíce našeho kváskového chleba z třístupňového kvasu, který zraje 24 hodin. Skládá se ze 66 % žita a zbytek tvoří pšenice. Pyšní se vypečenou křupavou kůrkou.

Pomazánka z červené řepy s chlebem

Kde jsme brali suroviny

Použité suroviny

  • Křen
  • čerstvý pepř
  • červená řepa
  • sůl
  • sýr
  • Žitný kvas
  • žito
  • pšenice
  • kmín
  • sůl
  • voda

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Mléko